Σάλος στη Μόσχα: Το μοναστήρι, ο πνευματικός του Πούτιν και ο οίκος ανοχής

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/10/2012

Οι ρωσικές αρχές ανακάλυψαν ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε σε παρακείμενο κτήριο του παλαιότερου ανδρικού μοναστηριού Στρετένσκι, στην καρδιά της Μόσχας. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο "πικάντικη" εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο ηγούμενος της μονής είναι ο πνευματικός του Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Η ροζ επιχείρηση στεγαζόταν σε επτά δωμάτια ξενοδοχείου της αλυσίδας Podushkin, ακριβώς δίπλα στο μοναστήρι της λεωφόρου Ροζντεστβένσκι, ωστόσο μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφορικά με την ιδιοκτησία του οίκου ανοχής παραμένουν συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το δημοφιλές ρωσικό site, "Life News", που έχει στενούς δεσμούς με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, το κτήριο όπου στεγαζόταν ο οίκος ανοχής ανήκει με leasing στο μοναστήρι, ωστόσο το μοναστήρι αρνείται ότι είχε την παραμικρή σχέση με το ξενοδοχείο που πρόσφερε σεξουαλικές υπηρεσίες. Δημοσίευμα της Komsomolskaya Pravda αναφέρει μάλιστα, ότι το ίδιο το μοναστήρι ενημέρωσε την αστυνομία για την λειτουργία του οίκου ανοχής στο συγκεκριμένο κτήριο. 

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι αρχές είχαν προειδοποιήσει δυο φορές τους ιδιοκτήτες του οίκου να διακόψουν την λειτουργία. Βλέποντάς τους ωστόσο να συνεχίζουν κανονικά, χρησιμοποίησαν σημαδεμένα χαρτονομίσματα για να τους παγιδεύσουν. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δυο εργαζόμενες από την Ουκρανία και το Τατζικιστάν. 

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με τη σειρά της ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο οίκος ανοχής λειτουργούσε στο κτήριο εδώ και πάρα πολύ καιρό, όμως έπεσε στην αντίληψη των κατοίκων του μοναστηριού μόλις προ μερικών ημερών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι ιδιοκτησία κάποιου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Εκκλησία". Πηγές υποστηρίζουν ωστόσο, ότι ήταν γνωστό τοις πάσι ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, πρόσφερε υπηρεσίες σε - κυρίως παράνομα - ζευγάρια. Iσως κάποιοι πίστευαν πως η γνωριμία ηγούμενου - Πούτιν, έκανε "άβατη" την επιχείρηση.  

 

Πετρίνα Καλαμβοκίδη -Espresso