Αναστάτωση στο Συνοδικό Μέγαρο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/10/2012

ierovima-Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους υπαλλήλους της Εκκλησίας που εργάζονται στην Ιερά Σύνοδο, τις Μητροπόλεις αλλά και τους εκκλησιαστικούς οργανισμούς οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, που δεν αποκλείει απόλυση των 300 υπαλλήλων της Εκκλησίας αν δεν βρεθούν χρήματα για τους μισθούς τους.
"Εχουμε υποστεί περικοπές αποδοχών και περνάμε δύσκολες στιγμές με τις οικογενειές μας...Η Εκκλησία από την πλευρά της δεν έχει κάνει κάποιο βήμα να περικόψει δαπάνες για τελετές, εκδηλώσεις και δώρα", τονίζει εργαζόμενος στο κτίριο της οδού Ιασίου.
Είναι αλήθεια ότι η κεντρική οικονομική υπηρεσία,  αντιμετωπίζει μεγάλη στέρηση εσόδων. Ο αρχιεπίσκοπος αναζητά πηγές χρηματοδότησης, αλλά οι πόρτες είναι ερμητικά κλειστές.
Οι αγορές μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που έγιναν προ ετών και τα δάνεια που χρειάστηκε να λάβει η Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία γα την εξαγορά τους  προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα καθώς δαπανάται μέρος των εσόδων για την αποπληρωμή τους ενώ ταυτόχρονα στερείται τα μερίσματα.