Λείψανα του Αγίου Λουκά στην Αγγλία από τον μητροπολίτη Αργολίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2018

Η θεοφιλής Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου, με πρωτοβουλία και χορηγία  των ευγενικών Αρχόντων της, οργάνωσε εβδομάδα αφιερωμένη στον Θαυματουργό Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον Ιατρό.

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου μετέφερε  στην  Κοινότητα και στην Ομογένεια  στην Αγγλία ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, ο οποίος έχει παρουσιάσει και αναδείξει τον Ιαματικό Άγιο σε όλο τον Ελληνισμό.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου ο Μητροπολίτης  Αργολίδος  μετέφερε  στο Λονδίνο στις 24  Απριλίου 2018 τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά . η υποδοχή έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Β.Δ Λονδίνου από κλήρο και λαό. Τα Ιερά λείψανα θ απαραμείνουν στην Αγγλία  έως και τις 30 Απριλίου .  Θα μεταφερθούν  σε όλες τις  Κοινότητες, εντός και εκτός Λονδίνου, με σκοπό να δοθεί η ευλογημένη δυνατότητα σε όλους τους  Ομογενείς να προσκυνήσουν, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας τα Τίμια Λείψανα.

Την μεγάλη του χαρά εξέφρασε κατά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά  ο εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα  πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Σαλαπάτας , τόσο στον Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθούν τα Ιερά Λείψαν ,όσο και στον Μητροπολίτη Αργολίδος για τον κόπο που έκανε . Ο Ιερέας π. Αναστάσιος είναι γέννημα θρέμμα του Ναυπλίου.  

Το υλικό παραχωρήθηκε από τον κ. Αλέξιο Γεννάρη