Βραχνέϊκα Ανδραβίδας: Καβαλάρηδες στο Μετόχι της Αγ. Λαύρας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/04/2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΜΠΟΡΣΙ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙ

 

Βραχνέϊκα Ανδραβίδας: Καβαλάρηδες στο Μετόχι της Αγ. Λαύρας 

 

(Νομός Ηλείας) του Κώστα Ζαφειρίου- Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε στον Κάμπο και την ορεινή Βουπρασία η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

 

Με ευλάβεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου  στο Μετόχι της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας στα Βραχνέϊκα Ανδραβίδας.Πλήθος πιστών συμμετείχε στην θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Λαύρας πατήρ Ευσέβιος συμπαραστατούμενος από τον π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο (που έχει διακονήσει επί σειρά ετών το μετόχι) και άλλους κληρικούς της Ι. Μ. Ηλείας. Στη συνέχεια ακολούθησε Λιτανεία της εικόνας του Αγίου. Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους η Φιλαρμονική Ανδραβίδας και καβαλάρηδες. (φωτο Ανδρέας Μίγκος)

 

Στην ορεινή Βουπρασία, στο Μπόρσι εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου στον κοιμητηριακό ναό. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας. Στη συνέχεια στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου στήθηκαν παροδοσιακοί χοροί από μαθητές του δημοτικού σχολείου του Μπορσίου. Στη συνέχεια ακολούθησε το τρέξιμο για το έθιμο της κουλούρας και η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή μεταλλίων και επαίνων. Ο πρόεδρος της ΤΚ Χρήστος Παναγόπουλος και εθελοντές του χωριού είχαν φροντίσει για όλα. Παρόντες στην εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λέντζας, και η πρόεδρος της ΤΚ Δάφνης Αετοράχης κ. Ελένη Δημητροπούλου.

 

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος στο Νεοχώρι. Κυλλήνης. Την παραμονή τελέστηκε ο Εσπερινός, παρουσία της δημοτικής αρχής της πόλης και την κυριώνυμο ημέρα Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας στους δρόμους του Νεοχωρίου.(εφημ. Πατρίς)