Η Ι.Μ. Ηλείας συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/03/2018

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ερωτηθείς από δημοσιογράφο  δια το προγραμματισμένο Πανηλειακό Συλλαλητήριο για την  Μακεδονία μας την Κυριακή 18 Μαρτίου , εδήλωσε:

« Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Οι γείτονές μας Σκοπιανοί δεν είναι Μακεδόνες. Γιατί οι Μακεδόνες από αρχαιοτάτων χρόνων ήσαν Έλληνες και μιλούσαν Ελληνικά.Γιαυτό και οι Μακεδόνες, ως Έλληνες, ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ολυμπία μας από της ιδρύσεώς τους , από το 776 π.Χ. Η ιστορία το βεβαιώνει.

 Τώρα στο ειδικώτερο ερώτημα  απαντώ: Βεβαίως η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας θα λάβη μέρος στο Πανηλειακό Συλλαλητήριο, που συνδιοργανώνουν οι Φορείς του Πύργου και όλης της Ηλείας, γιατί Ηλείοι είναι  όλα τα Μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας. Δια τούτο συνιστώ σ’όλους τους Ηλείους, Κληρικούς και Λαϊκούς,  να παρευρεθούν,  ώστε Πανηλειακά να τονισθή η αλήθεια ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Μόνον συνιστώ: Η εκδήλωσις να μη χρωματισθή με κόμματικά χρώματα και να είναι κατά πάντα ειρηνική και ευγενική, ως αρμόζει στους Ηλείους Ορθοδόξους Χριστιανούς».