Η εορτή του Πολιούχου της Μέλισσας Λεχαινών

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/02/2018

ΜΕΓΑΛΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Η εορτή του Πολιούχου της Μέλισσας

 

 

Με θρησκευτική ευλάβεια η Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης εόρτασε προχθές την μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Τρύφωνος.

 

Την θρησκευτική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ,  οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Παλαιολόγος, Ανδρέας Μίγκος και Λάμπης Δημοπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕ Βάρδας Χρήστος Ρετουνιώτης

Μετά την απόλυση οι κάτοικοι του φιλόξενου χωριού παρέθεσαν πλούσιους  μπουφέδες στους προσκεκλημένους με διάφορα γλυκίσματα που είχαν παρασκευάσει οι  κυρίες του χωριού. Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στο σπίτι του προέδρου ΤΚ. Μέλισσας κ. Γιώργου Λυκοκανέλλου.

 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε εσπερινός από τον εφημέριο του ιερού ναού π. Γεώργιο Βασιλείου με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Την κυριώνυμο πλειάδα πιστών συμμετείχε στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και συμπαραστατούντων κληρικών της περιοχής. Ακολούθησε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Τρύφωνος. Η εικόνα είναι παλαιά και έχουν φέρει οι πρώτοι κάτοικοι της Μέλισσας από την Βυτίνα Αρκαδίας. 

Στην Μέλισσα, το χωριό των περίπου 50 οικογενειών κάθε χρόνο γίνονται δύο θρησκευτικά πανηγύρια: του Αγίου Τρύφωνος και των Αγίων Αποστόλων.

 

 Κώστας Ζαφειρίου