Υποψήφιοι για την μητρόπολη Μάνης

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/01/2018

Έχουμε περάσει στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης. Σε λίγες ημέρες συγκαλείται η έκτακτη Ιεραρχία με βασικό θέμα την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης και δύο Βοηθών Επισκόπων παρά τω Αρχιεπισκόπω.

Δύο είναι τα ονόματα που κυριαρχούν ως υποφήφιοι:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επέλεξε από την πρώτη στιγμή τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου γραφείου του, αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου και Ιεροκήρυκα του πρώτου άμβωνα της Ελλάδος, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.
Ο αρχιμ. Χρυσόστομος είναι πρώην επίλεκτο μέλος του Δικαστικού σώματος. Πρόκειται για ευγενή και ήρεμο κληρικό με θείο ζήλο αλλά και ανεξίκακο άνθρωπο. Είναι ο πιο γνωστός ορθόδοξος Ιεροκήρυκας διεθνώς αφού κάθε Κυριακή κηρύττει το λόγο του Κυρίου και αυτό αναμεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση.

Η δεύτερη υποψηφιότητα  είναι ο μανιάτης  αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκος, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ειδικό βάρος. Χειροτονία του αειμνήστου Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου Σωτηρίου.

Παράλληλα θα εκλεγούν και δύο βοηθοί Επίσκοποι παρά τω ΑρχιεπισκόπωΓια τις θέσεις αυτές προορίζονται:
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, την δεύτερη θέση θα καταλάβει ο Αρχιμ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος , Ιερατ. Προϊστάμενος στη Μεταμόρφωση Μοσχάτου. Ηλείος την καταγωγή.