Η άθλια θεατρική παράσταση «Corpus Cristi»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/10/2012

Σκηνικό έντονης αντιπαράθεσης στήνεται στην «πλατεία» της θεατρικής παράστασης «Corpus Cristi», ανάμεσα στη Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση. 

 Απαντώντας στη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους συντελεστές της εν λόγω θεατρικής παράστασης, καλώντας μάλιστα σε όσους θέλουν να δουν το έργο να τη «συνοδεύσουν» αύριο το βράδυ στο Θέατρο Χυτήριο όπου και θα προβάλλεται, η Νεολαία των ΑΝΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση τιτλοφορούμενη, «Μαζέψτε εκεί στην ΔΗΜΑΡ επιτέλους την κ. Ρεπούση!».

Πιο αναλυτικά η Μαρία Ρεπούση, σε σημερινή ανακοίνωσή της σημείωνε, «Μέλη θρησκευτικών, παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων χλεύαζαν και απειλούσαν τους συντελεστές της παράστασης, εμποδίζοντας ταυτόχρονα την είσοδο των θεατών. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε εκδήλωση θρησκευτικού φανατισμού που φέρεται εναντίον της ελευθερίας του λόγου και στρέφεται ουσιαστικά κατά της δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτο, σε ένας κράτος δικαίου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό να εκδηλώνονται τέτοιες μισαλλόδοξες και φασιστικές εκρήξεις θρησκευτικού παροξυσμού. Πρόκειται για εκδηλώσεις μίσους που δεν επιτρέπεται να γίνονται ανεκτές από την πολιτεία».

Θεωρώντας «πρόκληση» τη στάση της καθηγήτριας, η Νεολαία των ΑΝΕΛ πέρασε στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενη ότι, «Η γνωστή πλέον σε όλους κ. Ρεπούση συνεχίζει να προκαλεί. Τελευταίο της χτύπημα η δημόσια δήλωση συμπαράστασης προς τους συντελεστές της άθλιας και αναίσχυντης θεατρικής παράστασης «Corpus Christi», στην οποία μιλάει για θρησκευτικό φανατισμό που φέρεται εναντίον της ελευθερίας του λόγου και στρέφεται κατά της δημοκρατίας». 

Εισάγοντας το κοινό στο.. περιεχόμενο της παράστασης, η Νεολαία των ΑΝΕΛ υποστηρίζει, «Για όσους δεν γνωρίζουν, η συγκεκριμένη παράσταση πραγματεύεται την ιστορία του Ιησού και των Αποστόλων ως μια ιστορία ενηλικίωσης μιας ομάδας ομοφυλόφιλων που ζουν στο σημερινό Τέξας!», για να καταλήξει, ανεβάζοντας τους τόνους, «Κυρία Ρεπούση, αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα και η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορείτε ελεύθερα να μετακομίσετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα σας αρέσει». 

Μάλιστα, η Νεολαία των ΑΝΕΛ απευθυνόμενη στην κα Ρεπούση αποσαφηνίζει ότι σε περίπτωση που εκείνη θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα, «Εμείς προσφερόμαστε να σας καλύψουμε και τα εισιτήρια»! (newpost.gr)
()