«Η Εκκλησία δεν τα πάει καλά με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ… Αν κρίνουμε από το ραδιόφωνο…»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/10/2012

«Με τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, η Εκκλησία μας δεν τα πάει καλά… Τρανή απόδειξη ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας τον οποίο θα μπορούσαμε να αναδείξουμε ως μεγάλη δύναμη στα ερτζιανά αλλά με τις επιλογές κάποιων ο ραδιοσταθμός βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ακροαματικότητας… Και να σας πώ και κάτι; Αν δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, ο ραδιοσταθμός σήμερα θα είχε κλείσει, γιατί δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις. Ελπίζω αν ξεκινήσουμε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, να επιλέξουμε πρόσωπα που έχουν θεολογική και εκκλησιαστική κατάρτιση και πάνω από όλα την ικανότητα να την μεταδώσουν στο ευρύ κοινό… Και φυσικά άνευ αποδοχών...Σημειώστε το αυτό».

Αυτό ήταν το σχόλιο ιεράρχη που έγινε στο “ierovima” ,με αφορμή τα όσα δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, σχετικά με την συνεργασία Εκκλησίας με τον 4Ε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά, μέσω του δορυφορικού πακέτου Ηome2Us, μεταδίδεται από τις 5 Απριλίου2012, και σε εικοσιτετράωρη βάση, ο εκκλησιαστικός τηλεοπτικός σταθμός «4Ε».

Ο «4Ε», που ιδρύθηκε το 1993, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί ως περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός, με επίγεια περιοχή κάλυψης την Κεντρική Μακεδονία. Μέσω του δορυφόρου HellasSat, είναι δυνατή η λήψη του προγράμματός του σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ μέσω των δορυφόρων Optus3 και IntelSat10, μεταδίδεται στην Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία. Επίσης εκπέμπει και στο ΟΤΕ TV (και μέσω CONN-X).

«Με την παραγωγή και παρουσίαση ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων ο «4Ε», στοχεύει στην πνευματική αναβάθμιση του σύγχρονου ανθρώπου, την καλλιέργεια του θρησκευτικού φρονήματος και την διατήρηση του συνδέσμου μεταξύ των απανταχού Ελλήνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σταθμού, στην ιστοσελίδα του οποίου (www.tv4e.gr), παρέχεται και η υπηρεσία livestreaming.