Με μαχαίρι απείλησε τον μητροπολίτη Ιγνάτιο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/10/2012

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 34χρονος άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι στον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο, χθες στις 8.30 το βράδυ, στο Βόλο. Ο δράστης του είχε επιτεθεί και τον Μάιο του 2011 χτυπώντας τον με ζώνη στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, πλησίασε τον Μητροπολίτη, έξω από το Νεανικό Κέντρο «Πέρασμα», όπου είχε προγραμματίσει επίσκεψη, στο Βόλο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, ενώ έβγαλε από την τσέπη του και ένα μαχαίρι, με στόχο να του κόψει τα γένια!

Ο δράστης, που φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα δήλωσε: «Με τον τρόπο που ζει και φέρεται προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα».

Σημειώνεται, ότι ο 34χρονος ακινητοποιήθηκε από τους συγκεντρωμένους και τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία. Περισσότερα αναμένονται εντός της μέρας, από την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιστατικό, ενώ κύκλοι της Εκκλησίας τονίζουν ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται όταν άνθρωποι διακατέχονται από θρησκευτικό φανατισμό.