Αυτός είναι ο «γέρων Παστίτσιος»-Τί λέει για το "θαύμα" των Σερρών

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/09/2012

Την πρώτη του «δημόσια» εμφάνιση μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη σύλληψή του πραγματοποίησε ο 27χρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας που υπό την επωνυμία «Γέρων Παστίτσιος» και τα σχόλιά του, κινητοποίησε διωκτικές αρχές και δικαιοσύνη και έγινε θέμα πολιτικής αντιδικίας.

Ο «γέρων Παστίτσιος» μίλησε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη (για το περιοδικό HOTDOG), επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός του δεν ήταν να προσβάλει τον Γέροντα Παΐσιο αλλά να σατιρίσει τα όσα κατά καιρούς διακινούνται περί «προφητειών» και «θαυμάτων» που τις περισσότερες φορές γίνονται αιτία να στηθεί γύρω τους ένα μικρό πανηγύρι κερδοσκοπίας.

Ο «Παστίτσιος» αναφέρεται ακόμη στο περίφημο θαύμα των Σερρών, το οποίο αναπαράχθηκε από δεκάδες blogsκαι sites, το οποίο, όπως λέει, το προώθησε προκειμένου να δείξει το πόσο ευκολόπιστοι είναι κάποιοι αλλά και πόσο αναξιόπιστα μερικά blogs. Μάλιστα αναφέρει ότι οι ίδιες οι μοναχές αρνήθηκαν κάποια από τα αποδιδόμενα στον Παϊσιο θαύματα.

Σχετικά με το μέλλον της ιστοσελίδας του, ο 27χρονος Γ. Λ αναφέρει ότι δεν σκοπεύσει να δώσει κάποια ιδιαίτερη συνέχεια και ίσως αρκεστεί σε μια αποχαιρετιστήρια φωτογραφία.