"Κλειδώνουν" οι ιερές συμφωνίες για τους υποψηφίους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/09/2012

του Κώστα Ζαφειρίου

 

“Κλειδώνουν” τις επόμενες μέρες οι «ιερές συμμαχίες και συμφωνίες» για τους υποψηφίους που θα υποστηριχθούν για τους θρόνους των μητροπόλεων Πρεβέζης και Ιερισσού.

Μέχρι στιγμής έξι ονόματα ακούγονται για τις δύο χηρεύουσες μητροπόλεις, αλλά μόνο δύο θα επικρατήσουν. Και όλα θα ξεκαθαρίσουν τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

 

Για την μητρόπολη Ιερισσού υποψήφιοι φέρονται να είναι ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος,πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Μαντινείας, οαρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, επί χρόνια Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ιερισσού και ο αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Ριγανάς, ιεροκήρυκας της ίδιας Μητρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται,για τη συγκεκριμένη Μητρόπολη ενδιαφέρεται και ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο διαφόρων Επιτροπών.

 

Για την μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και με τις ευχές ιεράρχη του περιβάλλοντος του αρχιεπισκόπου, προωθείται η υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Τσιρίγκα.

 

Υποψήφιος για την ίδια Μητρόπολη είναι ο αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, επί χρόνια Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αυτής και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Μητροπολίτου κυρού Μελετίου.

 

Μητροπολίτες, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, τηρούν αρνητική στάση απέναντι σε αυτή την υποψηφιότητα, κυρίως για τα ανοίγματα στην δημοτική γλώσσα που έχουν γίνει στη Μητρόπολη Νικοπόλεως ως προς τα λειτουργικά κείμενα.