Μία μικρή ενορία δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/09/2012

Είναι πραγματικά παρήγορο και ενθαρρυντικό, πως σε καιρούς ύφεσης και κρίσης, η Εκκλησία δείχνει τη δυναμικότητά της και συμβάλλει  στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Η μικρή ενορία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ουρανούπολης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και Αγίου Όρους, στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης,  έκανε μια επένδυση της τάξης των 500.000 ευρώ, προσφεύγοντας στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη  συνεργασία τοπικών παραγόντων, και δημιούργησε ένα  σύγχρονο χώρο παρκινγκ, για στάθμευση αυτοκινήτων, σε ενοριακό οικόπεδο εκτάσεως 14 στρεμμάτων, φυλασσόμενο επί 24ώρου βάσεως, προσφέροντας όχι μόνο ασφαλή χώρο στους αυτοκινητιστές επισκέπτες του Αγίου Όρους και στους τουρίστες της περιοχής, αλλά δημιουργώντας και θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της ενορίας.

Η δραστηριότητα του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του πρόεδρου του αρχιμανδρίτου π.Θεοδοσίου Εμμανουήλ, δεν περιορίζεται μόνο στα εκκλησιαστικά καθήκοντα, στην ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη και τη φιλανθρωπία, αλλά η ενορία αποτελεί ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και σημαντικό παράγοντα πολιτισμικών δραστηριοτήτων. Ο ενοριακός ναός της Ουρανούπολης αποτελεί δείγμα αισθητικής και καλού εκκλησιαστικού γούστου, καθώς συντηρούνται τα παλαιά στοιχεία και οι εικόνες και διακοσμείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα στο πνεύμα της αγιορείτικης παράδοσης.

Ας ελπίσουμε ότι και άλλες ενορίες θα παρακινηθούν και θα αξιοποιήσουν  παραγωγικά την Εκκλησιαστική περιουσία και η αναμενόμενη ανάπτυξη της χώρας θα ξεκινήσει από την Εκκλησία.