Τρεις μητροπόλεις με διαδικτυακή τηλεόραση

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/03/2011

Την χρησιμότητα του διαδικτύου στις μέρες μας, αναγνωρίζουν οι περισσότερες μητροπόλεις οι οποίες και διαθέτουν ιστοσελίδα την οποία και  ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τρεις μητροπόλεις, έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω και έχουν δημιουργήσει ή δημιουργούν διαδικτυακή τηλεόραση. Οι μητροπόλεις αυτές είναι η Ι.Μ Πατρών, η Ι.Μ Θεσσαλονίκης και εδώ και μερικές μέρες η Ιερά Μητρόπολη  Πειραιώς.

Να σημειωθεί ότι  οι δύο πρώτες διαδικτυακές τηλεοράσεις (Πατρών και Θεσσαλονίκης) έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, γεγονός που χαροποιεί τους εμπνευστές τους, αφού ανακάλυψαν ακόμη ένα τρόπο ποιμαντικής.

Ικανοποιημένοι είναι και οι συντελεστές της διαδικτυακής τηλεόρασης της μητρόπολης Πειραιά αφού ο αριθμός των επισκέψεων τηλεθεατών είναι μεγάλος «και σίγουρα μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε, αφού η διαδικτυακή τηλεόραση είναι σε δοκιμαστικό στάδιο»

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ίδρυσε προ μηνών  κανάλι στο YOUTUBE  και όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική της διεύθυνση, «στο κανάλι της Μητροπόλεως  το οποίο βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο προετοιμασίας, προβάλλονται τα πρόσφατα κηρύγματα από τις ομιλίες του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Προσεχώς θα προβάλλονται και videoαπό δραστηριότητες της Ι.Μ.Θ. και των ενοριών της».

Η ιερά Μητρόπολη Πατρών διαθέτει το ΛΥΧΝΟΣ ΤV ιδρυτές του οποίου ήταν ο σεβ. Μητροπολίτης πρώην Πατρών  Νικόδημος και ο  τέως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Μιχαήλ Καραμπατάκης.