Μουσουλμάνοι, βαφτίζονται χριστιανοί στη Ρόδο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/08/2012

Με την ευλογία του Αγίου Παντελεήμονος, συνεχίζει ακάθεκτος το κοινωνικό του έργο ο παπά Χρήστος του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης στη Ρόδο. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε πριν από λίγο καιρό, ο παπάς, συνεχίζει το θεάρεστο κοινωνικό του έργο.Το συσσίτιο προς 50 οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι σταθερό και μέσα στο Σεπτέμβριο θα προχωρήσει και πάλι σε μοίρασμα τροφίμων προς τους ανθρώπους που δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Όμως ο Παπά Χρήστος δεν σταματά εδώ. Ήδη ετοιμάζεται να βαπτίσει χριστιανούς, μουσουλμάνους που συνεργάζονται μαζί του στο σημαντικό έργο που προσφέρει στη κοινωνία μας.

 

Έτσι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει την κατήχηση στην οικογένεια του μουσουλμάνου καπετάνιου Τσετίν Καραοσμάν (φωτο), του γνωστού ψαρά που δίνει απλόχερα συχνά-πυκνά ψάρια που ψαρεύει, στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι βαπτίσεις.

 

Μέσα από τη βοήθεια που προσφέρει στους συμπολίτες του ο Τσετίν Καραοσμάν ήρθε κοντά στο Χριστιανισμό και σύντομα θα ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας. Όμως δεν είναι μόνο η οικογένεια Καραοσμάν, είναι και μια άλλη μουσουλμάνων από το Μαρμαρίς που έρχεται για κατήχηση στον Άγιο Παντελεήμονα από τον παπά Χρήστο. Η οικογένεια θα γίνει χριστιανή και αυτό θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αφού ολοκληρωθεί το στάδιο της κατήχησης.

Μέσα σε όλα αυτά η ενορία του Αγίου Παντελεήμονα ανέλαβε να ανακαινίσει ένα μικρό, ιδιωτικό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται κοντά στη Κόκκινη Πόρτα της Παλιάς Πόλης. Ο ιδιώτης το παραχώρησε στην ενορία και ο Παπά Χρήστος έχει αναλάβει να το ανακαινίσει και να το παραδώσει τους πιστούς.(tromaktiko.blogspot.gr)