Ορθόδοξοι...διαμαρτυρόμενοι εναντίον Μητροπολίτη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/01/2011

Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ψύχραιμος συνέχισε να διαβάζει στη δημοτική αλλά οι διαμαρτυρίες από μερίδα 10-15 πιστών συνεχίστηκαν. Το όλο σκηνικό, που δεν τιμά το εκκλησίασμα, βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο  ένας κύριος.

«Πρέπει να σας πω, ότι τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης είναι διδακτικά δεν είναι ευχές τις Εκκλησίας. Εγώ μέχρι στιγμής, δεν έχω διαβάσει ευχές στην δημοτική, που θα μπορούσα να το είχα κάνει όπως κάνουν και άλλοι αρχιερείς», είπε προς το εκκλησίασμα ο κ Ιγνάτιος και συνέχισε: «να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή μας βιντεοσκοπούν και ίσως να είναι βαλτοί για να δημιουργήσουν θέμα».

Κάποιοι από τους πιστούς που δεν διαμαρτύρονταν (και ήταν οι περισσότεροι), στράφηκαν προς τον κύριο που βιντεοσκοπούσε και του ζήτησαν να κλείσει το κινητό του. Εκείνος προς στιγμήν το κατέβασε αλλά  μετά από ένα λεπτό συνέχισε  το «γύρισμα».

Ο μητροπολίτης συνέχιζε να διαβάζει στην δημοτική και οι αντιδράσεις συνεχίζονταν. Τότε εκνευρισμένος ο ιερέας του Αγίου Αντωνίου, με δυνατή φωνή είπε: «Φύγετε…Βγείτε έξω όσοι δεν θέλετε να ακούσετε…Απομονώστε τα στοιχεία αυτά…». Ο ιερέας είχε χάσει την ψυχραιμία του και η συμπεριφορά του εξαγρίωσε τους πιστούς: «Σπίτι σου είναι η εκκλησία;» του απάντησαν.

«Σας παρακαλώ μην αναστατώνεστε, ηρεμήστε», είπε προς το εκκλησίασμα ο κ. Ιγνάτιος και τα πνεύματα ηρέμησαν. Ο μητροπολίτης για να κατευνάσει τους διαμαρτυρόμενους πιστούς  τους είπε πως θα διαβάσει στη συνέχεια και στα αρχαία το κείμενο κάτι όμως που δεν έπραξε.

Διαμαρτυρόμενος πιστός που βρισκόταν εντός του ιερού ναού, είπε στο «ierovima»:«Μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση ο σεβασμιότατος και αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη στάση του.

Από τη μια κάνει τα εγκαίνια φροντιστηρίου εκμάθησης της λειτουργικής γλώσσας και από την άλλη πηγαίνει στον εσπερινό και διαβάζει τα αναγνώσματα στη δημοτική».