Η "turbomare" στήριξε τα καμπαναριά του Ι.Ν.Αγίας Άννας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/06/2017

του Κώστα Ζαφειρίου Εννέα χρόνια τα ετοιμόρροπα καμπαναριά της Αγίας Άννας Αμαλιάδος ηχούσαν μεν αλλά  ανέμεναν  υπομονετικά τον άνθρωπο που θα αποκαταστούσε τις ζημιές τους από τον σεισμό του 2008.

Σήμερα η εκκλησία της Αγίας Άννας, η ενορία της Αγίας Άννας, ευχαριστεί τον άνθρωπο που έδωσε οριστική λύση στο οικονομικό πρόβλημα που υπήρχε και αποτελούσε την τροχοπέδη για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Ηλείος Κώστας Παρασκευόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας turbomare (κορυφαία στις πωλήσεις υπερσυμπιεστών) διέθεσε το ποσό που απαιτείτο για την αποκατάσταση των ζημιών των δύο καμπαναριών.

Ο δραστήριος εφημέριος του ιερού ναού π. Βασίλειος Μονόλιθος , δήλωσε: «Ο κ. Κώστας Παρασκευόπουλος, βρέθηκε λίγο πριν το Πάσχα στον ναό μας σε μια βάπτιση. Μετά το μυστήριο και ύστερα από συζήτηση που είχε με μένα και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει το ποσό που απαιτείτο για την αποκατάσταση της ζημιάς στα καμπαναριά. Υπενθυμίζω ότι αυτά είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2008, στις στέγες. Τότε είχαμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς το ΤΑΣ, το οποίο ενέκρινε προς τον ναό μας ένα ποσό, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αποκατασταθεί η ζημιά. Σε όσες εταιρείες απευθυνθήκαμε μας έλεγαν πως με την αποκατάσταση της ζημιάς ήθελαν και την εξόφληση. Ευτυχώς που βρέθηκε ο κ. Κώστας Παρασκευόπουλος και διέθεσε το ποσό για την αποκατάστασή των καμπαναριών. Οι ενορίτες μας, εγώ και όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον ευχαριστούμε για την μεγάλη προσφορά του». Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα καμπαναριά του ιερού ναού Αγίας Άννας (κτίστηκε πριν από μισό αιώνα) διήρκησε περίπου δύο μήνες και σήμερα στέκονται περήφανα και ηχούν καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν. (εφ. Πατρίς)