Ομάδα ροπαλοφόρων εισέβαλε στον Αγ. Νικόλαο Καβάσιλα-(pics)

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/04/2017

κείμενο-φωτο Ζαφειρίου Κώστας

 

Στόχος ιερόσυλων…ροπαλοφόρων  έγινε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Καβάσιλα, οι οποίοι προκάλεσαν πολλές ζημιές στον προαύλιο χώρο της μονής, ενώ ευτυχώς  δεν προχώρησαν  στο εσωτερικό του ναού.

 

Λίγο μετά τις 4-5 το απόγευμα της Κυριακής, άγνωστοι  κρατώντας…ρόπαλα στα χέρια, σύμφωνα με πληροφορίες εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο της μονής. Σπάνε τα φωτιστικά της εισόδου, σπάνε τις γλάστρες που βρίσκουν στο διάβα τους και η μανία τους συνεχίζεται σε κάθε τους βήμα. Σπάνε τα ξύλινα παγκάκια, προκαλούν ζημιές στην παιδική χαρά, σπάνε κομμάτια μαρμάρων, εκσφενδονίζουν δεξιά και αριστερά τα καλάθια απορριμμάτων και πιθανότατα ο επόμενος στόχος τους είναι το εσωτερικό του ναού, αλλά και οι θρησκευτικές παραστάσεις (Γολγοθάς)που βρίσκονται στον χώρο. Προφανώς όμως κάποιο λόγο δεν  εισβάλλουν στον ναό και απομακρύνονται τρέχοντας… Ίσως να ειδαν ότι κάποιοι τους αντελήφθησαν.

 

Σύμφωνα με κατοίκους των Καβασίλων, ουδέποτε στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει η Μονή παρόμοια επίθεση. «Είναι πρωτοφανές. Μπορεί κατά καιρούς να μπαίνουν στον προαύλιο χώρο περιθωριακά στοιχεία τα βράδυα, αλλά αυτό που έγινε την Κυριακή, είναι κάτι που μας προκαλεί εντύπωση» είπε ηλικιωμένος που βρέθηκε χθες στον Άγιο Νικόλαο για να προσκυνήσει και προσέθεσε: « είμαι σίγουρος η αστυνομία δεν θα αργήσει να βρει τους δράστες αυτής της ιεροσυλίας»