Οι φήμες για την παραίτηση του Μητροπολίτη Ζακύνθου και το ντόμινο εξελίξεων

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/03/2011

Πολλά τα σενάρια και οι φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ εκκλησιαστικών κύκλων και ένα από αυτά αφορά την τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου. Μάλιστα εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι από τη Ζάκυνθο θα ξεκινήσει ένα ντόμινο εξελίξεων για μητροπόλεις, αρχιμανδρίτες και άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Οι φήμες θέλουν τον μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, να δηλώνει παραίτηση από τον μητροπολιτικό θρόνο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αφού θα έχει εξασφαλίσει ότι ο βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Φωτικής κ. Διονύσιος  θα είναι ο διάδοχός του. 
Ο Επίσκοπος, κατάγεται από τη Ζάκυνθο, και αποτελεί πνευματικό ανάστημα του μητροπολίτη Ζακύνθου από την αρχή της διακονίας του στην Εκκλησία, ενώ υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως εξομολόγος και ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και την Πέμπτη της Αναλήψεως έλαβε τον τρίτο βαθμό της Ιεροσύνης.

Φυσικά ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος είναι πολύ νέος για να αποσυρθεί από τα εκκλησιαστικά πράγματα. Αυτό σημαίνει πως κάτι άλλο  σχεδιάζει και με τη βοήθεια του Θεού θα το πετύχει.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάϊο του 2010 ο μητροπολίτης Ζακύνθου είχε υποβάλλει στον Αρχιεπίσκοπο την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Χρυσόστομος έχει δηλώσει εδώ και χρόνια πως με την συμπλήρωση του 72ου έτους της ηλικίας του θα έβαζε τέλος στα ιεραρχικά του καθήκοντα.