Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Πατρών των Παλαιοημερολογιτών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/05/2012
Χειροτονήθηκε χθές 28 Μαΐου 2012, ο νέος Μητροπολίτης Πατρών της Εκκλησίας Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος κ. Ευστάθιος Τουρλής. 
 
Ύστερα από χηρεία 40 χρόνων, η Μητρόπολη Πατρών των Παλαιοημερολογίτων, της λεγομένης Ματθαιϊκής ομάδος, έχει τον επίσκοπο της αφού μετά την προαγωγή το 1972 σε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών του απο το 1948 Μητροπολίτου Πατρών Ανδρέα Ανέστη (+2007) τους παλαιοημερολογίτες στην Πάτρα ποίμεναν Τοποτηρητές.
 
Ο νεοχειροτονηθείς ανήκει στην "Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος" που προεδρεύει ο Αρχιεπισκόπος Νικόλαος και η οποία κατά την Συνεδρία της Ιεραρχίας της, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012, εξέλεξε παμψηφεί τρεις νέους Επισκόπους, τον Καθηγούμενο της Μονής Μεταμορφώσεως Κυρίου, Κρονίζης Κουβαρά Αττικής, Αρχιμανδρίτη Στέφανο Τσακίρογλου ως Επίσκοπο Βρεσθένης, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτη Ευστάθιο Τουρλή ως Επίσκοπο  Πατρών, και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμερικής, Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αντώνιο Γαβαλά ως Επίσκοπο Νεάς Υόρκης.  
 
Την χειροτονία τέλεσε στην Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, ο "Μητροπολίτης Αργολίδος και Τοποτηρητής Πατρών" Πα
χώμιος, μαζί με τους Μητροπολίτες "Κιτίου" Σεβαστιανό, "Περιστερίου" Γαλακτίωνα, "Βεροίας και Ναούσης" Ταράσιο, "Θηβών και Λεβαδείας" Ανδρέα, "Πειραιώς και Νήσων" Παντελεήμονα, "Λαρίσσης και Τυρνάβου" Ιγνάτιο και "Αμαθούντος" Λάζαρο. Παρών στο Ιερό Βήμα ήταν και ο "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος" Νικολάος.
 
Στό τέλος της Λειτουργίας έδωσε και το μεγάλο μήνυμα της εκλογής του, ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης Αντώνιος.
 

Ο νέος Μητροπολίτης Πατρών, κατάγεται από την Νεμέα Κόρινθίας, σπούδασε Νομικά και Θεολογία στο Πανεπηστίμιο Αθηνών, υπηρέτησε ως καθηγητής στην Μέση εκπαίδευση, χειροτονήθηκε πρίν 25 χρόνια Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον "Αρχιεπίσκοπο Αθηνών" Ανδρέα και από τότε υπηρέτησε στο Σίδνευ της Αυστραλίας.