Οι μεγάλοι δωρητές του Γηροκομείου Γαστούνης

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 09/01/2017
του Κώστα Ζαφειρίου Μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν καθώς και ένα μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γηροκομείο Γαστούνης, αποτελούν μεγάλη δωρεά τροφίμου του ιδρύματος.
 
Το Γηροκομείο Γαστούνης "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΘΟΛΙΚΉ" ένα από τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, μια ακόμη ζεστή αγκαλιά για τους ηλικιωμένους, που βρίσκεται δίπλα σε ένα σημαντικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο της Ηλείας, τον Ιερό Ναό Παναγίας της Καθολικής , είναι ένα πραγματικό στολίδι για τον νομό και  σήμερα φιλοξενεί  με την ευλογία του μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, 80 γέροντες και γερόντισσες.
 
Η διευθύντρια του Γηροκομείου  κ. Ροδαμία Καβουνίδου-Μπιλάλη και όλοι οι εργαζόμενοι, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργούν όλα άψογα στο Γηροκομείο και το πετυχαίνουν.
 
Η σχέση που έχουν αναπτύξει με τους φιλοξενούμενους είναι σχέση αγάπης και αυτό είναι από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια ιδρύματα.
 
 
 
«Σπουδαία έργα»
 
«Και το 2017 εύχομαι να είναι μια καλή χρονιά για το ίδρυμά μας», δηλώνει στην «Πατρίς» η ακούραστη διευθύντρια του Γηροκομείου κ. Ροδαμία Καβουνίδου-Μπιλάλη και συνεχίζει: «πέρυσι τον Αύγουστο ολοκληρώσαμε ένα σπουδαίο έργο, αυτό του βιολογικού καθαρισμού. Είναι βιολογικός για μεγάλη πόλη και όχι μόνο για το Γηροκομείο».
 
Η κυρία Ροδαμία αναφέρεται και σε ένα άλλο μεγάλο έργο που επίσης ολοκληρώθηκε στο Γηροκομείο, αυτό της αίθουσας της αρχειοθήκης. Εκεί συγκεντρώθηκαν και αρχειοθετήθηκαν  όλοι οι φάκελοι των τροφίμων καθώς και οι φάκελοι με τα οικονομικά στοιχεία από το 1998. «Είναι ένα μεγάλο έργο που το είχε ανάγκη το Γηροκομείο αφού υπήρχαν φάκελοι ατάκτως ειρημένοι . Το έργο της Αρχειοθήκης είναι δωρεά Γορτύνιου», δήλωσε η διευθύντρια.
 
 
 
Τέλος η κ. Ροδαμία  αναφέρεται σε ένα ακόμη μεγάλο έργο που ξεκίνησε: «Υπάρχει μια έκταση εδώ στο Γηροκομείο περίπου 6 στρεμμάτων η οποία θα γίνει ένα σπουδαίο πάρκο, με διαδρόμους περιπάτου, με συντριβάνι, με κιόσκια με πολλά φυτά το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα φέρει το όνομα της δωρήτριας, η οποία είναι από την Γορτυνία . Δεν μπορώ να σας πω το όνομά της. Το έργο έχει ξεκινήσει αλλά σταμάτησε λόγω καιρού και θα ξεκινήσει Θεού θέλοντος και πάλι τον Μάρτιο».
 
Οι μεγάλοι δωρητές
 
Ξεναγηθήκαμε στον όμορφο και γαλήνιο χώρο του Γηροκομείου. Το έργο του βιολογικού αστικών λυμάτων όπως διαβάζουμε στην επιγραφή που υπάρχει είναι « δωρεά του Θεοδώρου του Σπυρ.Παναγούλια , Κυριακής και Χριστίνας Παναγούλια εκ Βαλτεσίνικου Γορτυνίας». Ο κ. Παναγούλιας είναι τρόφιμος του Γηροκομείου, όπως και η κόρη του Χριστίνα. Η σύζυγος Κυριακή έχει αποβιώσει. Τον κ. Παναγούλια είχαμε συναντήσει πρόπερσι (Δεκέμβριο 2015) στο Γηροκομείο, σε κάποιο από τα ρεπορτάζ της «Πατρίς» και από εκείνη την επίσκεψη είναι η φωτογραφία που δημοσιεύουμε
 
Αλλά και η Αρχειοθήκη στην οποία μας ξενάγησε η κ. Ροδαμία, είναι δωρεά πάλι του Θεοδώρου του Σπυρ. Παναγούλια , Κυριακής και Χριστίνας Παναγούλια όπως «μαρτυρά» η επιγραφή στην πόρτα.
 
Προφανώς οι ίδιοι θα είναι δωρητές και για το πάρκο που θα κατασκευαστεί πίσω από το κτίριο του Γηροκομείου σε έκταση περίπου 6 στρεμμάτων. Το Πάρκο –αν είναι αυτοί οι δωρητές επαναλαμβάνουμε-θα φέρει σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα «Χριστίνα». (εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ)