Ο κλήρος συμμετέχει ενεργά στις εκλογές με περίπου 8.000 ψήφους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/05/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

Σε νέες εκλογές, που πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου, βαδίζει ο τόπος. Σήμερα αργά το μεσημέρι, μετά το «ναυάγιο» της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών (πλην Μιχαλολιάκου που δεν προσεκλήθη και Αλέκας Παπαρήγα που προσεκλήθη αλλά δεν πήγε) στο Προεδρικό Μέγαρο  υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν δηλώσεις.

Στεκόμαστε στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, που έγινε από το γραφείο του στον 3οόροφο της  Συγγρού. Ο κ. Σαμαράς φρόντισε να υπάρχει πίσω του, σε σημείο εμφανές, μια μικρή εικόνα της Παναγίας.

Αλλά και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη δήλωσή του από τη Βουλή,ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πηγαίνουμε αναγκαστικά σε εκλογές, ας πάμε ενωμένοι και για το όνομα του Θεού, ας μην πάμε προς το χειρότερο».

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο αρχηγοί επέλεξαν να «ντύσουν» τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις με αναφορά στα Θεία, αφού μόνο η ΝΔ , το  ΠΑΣΟΚ και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» (από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα)  έχουν προγραμματικές θέσεις υπέρ της Εκκλησίας. Αλλά και κάτι ακόμη: και οι τρεις αρχηγοί γνωρίζουν ότι ο κλήρος συμμετέχει ενεργά στις εκλογές με περίπου 8.000 ψήφους.

Τέλος να σημειωθεί ότι μεθαύριο  Πέμπτη στις 11 το πρωΐ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από  τα μέλη της ΔΙΣ θα τελέσει  την ορκωμοσία των νέων βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή.