Δεν καταργείται η μισθοδοσία των κληρικών από το δημόσιο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/04/2012

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Στη μισθοδοσία των κληρικών θα αναφερθεί- σύμφωνα με πληροφορίες του "ierovima" - τις αμέσως επόμενες μέρες σε προεκλογική του ομιλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να τονίσει ότι δεν τίθεται θέμα καράργησης της μισθοδοσίας των κληρικών, όπως ανεύθυνα δημοσιεύεται σαν...πληροφορία σε διάφορα blogs και προκαλεί ανησυχία στους περίπου 9.000 κληρικούς.

 

Η αξιοπιστία της "πληροφορίας" περί κατάργησης του μισθού των κληρικών είναι ανάλογη της "είδησης" που είχε δημοσιευθεί για " τα 35 εκατομμύρια ευρώ και τα όπλα  που βρέθηκαν στον σκαραβαίο μητροπολίτη".

 

"Δεν πρόκειται να σταματήσει το δημόσιο να πληρώνει τους κληρικούς και ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την τρόϊκα", τονίζει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο "ierovima" και συνεχίζει: "Οι κληρικοί έχουν υποστεί ήδη μειώσεις στη μισθοδοσία τους όπως όλοι οι δημόσοι υπάλληλοι και θα υποστούν και άλλη, αλλά δεν πρόκειται το δημόσιο να σταματήσει να μισθοδοτεί τον κλήρο όπως διάφοροι ψευδώς διαδίδουν, προφανώς εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο."