Εκκλησιαστικά λέγεται «Μετάνοια», πολιτικά «κυβίσθηση»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/03/2011

 

Την Αθωνική Πολιτεία, και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Βατοπεδίου,  επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πραγματοποίησε προσκύνημα στο μοναστήρι και είχε συζητήσεις με τους μοναχούς της αδελφότητας και τον ηγούμενο Εφραίμ.

Όμως τί έλεγε στις 27 Νοεμβρίου του 2008 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ Γιώργος Καρατζαφέρης για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο;

«Οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος παρέδωσαν ένα υπόμνημα (στην Εξεταστική της Βουλής) και δεν μπήκαν στη βάσανο των ερωτήσεων. Αν ήταν Προανακριτική η Επιτροπή, θα είχε άλλες αρμοδιότητες, άλλες εξουσίες, άλλα αποτελέσματα. Οι δύο αυτοί κύριοι πρέπει να περάσουν, από τα κελιά του μοναστηρίου, στα κελιά των φυλακών». Εκκλησιαστικά η συμπεριφορά αυτή ερμηνεύεται ως Μετάνοια, αλλά πολιτικά ως κυβίσθηση.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στη Voria.gr o κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τέτοιου είδους διαμάχες. Η διαφορά μεταξύ Πολιτείας και Μονής πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, για την αναζήτηση μιας συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, μακριά και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων». (πηγή Voria.gr)