Ναύπλιο: Κάλαντα του Λαζάρου από τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Νέου Ροεινού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/04/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν χθες το πρωί παιδιά από το κατηχητικό σχολείο Νέου Ροεινού στην Πυροσβεστική Ναυπλίου και το Δημαρχείο Ναυπλιέων. Ένα έθιμο που έρχεται από τα παλιά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Όλα ξεκίνησαν από προχθές το απόγευμα όπου τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο πνευματικό κέντρο της Αγίας Μαρίνας Ροεινού και ετοίμασαν τα καλαθάκια τους με ανοιξιάτικα λουλούδια του αγρού.

Την όλη ετοιμασία είχε η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ροεινού και ο εφημέριος της Πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης, καθώς και η πρεσβυτέρα και υπεύθυνη του κατηχητικού Δήμητρα Κυπραίου, σημαντική βοήθεια πρόσφερε και ο πολιτιστικός σύλλογος Ροεινού η ΄΄ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ’’.

Να σημειωθεί πως τα παιδιά εκτός από τις  Δημόσιες υπηρεσίες που επισκέφτηκαν και είπαν τα κάλαντα ,τα είπαν και στο χωριό τους σε όλα τα σπίτια. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως χαρακτηριστικά μας είπε η κατηχήτρια κα. Δήμητρα Κυπραίου και συνεχίζει ,τα παιδιά μέσα από την δημιουργία μαθαίνουν για την θρησκευτική μας παράδοση ,τα έθιμα μας αλλά κυρίως το λόγο του Κυρίου μας.