Η άποψη του μητροπολίτη Καλαβρύτων για τον Βρεσθένης Θεόκλητο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/03/2012

Για μια ακόμη φορά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος αναγκάζεται να μιλήσει για τον μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, τον οποίο φιλοξενεί περίπου ένα χρόνο, φιλοξενία που σε κάποιους δεν αρέσει.

Ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος είναι αγαπητός στο Αίγιο και αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του «ierovima». Όλοι, ή σχεδόν όλοι έχουν να πούν ένα καλό λόγο για τον Θεόκλητο.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος σε επιστολή που απέστειλε σε εκκλησιαστικό έντυπο,  αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ας έλθωμεν τώρα και εις τον αγαπητόν εν Χριστώ Αδελφόν Σεβ. Μητροπολίτην Βρεσθένης κ. Θεόκλητον. Πέρυσι το Πάσχα, κατόπιν εκφρασθείσης επιθυμίας του, ήλθεν κοντά μας ως επισκέπτης, ικανοποιηθείς δε από την θαλπωρήν της αγάπης μας παρέμεινε και εξακολουθεί έκτοτε να παραμένη ενταύθα ως φιλοξενούμενος! Τον εδέχθημεν με αγάπην και καταβάλλομεν  προσπάθειαν, ώστε οι ημέρες του πλησίον μας να κυλούν ευχάριστα! Είναι νέος εις ηλικίαν, έχει δε και ακμαίας δυνάμεις. Φιλαδέλφως λοιπόν του παρέχομεν την δυνατότητα να ιερουργή ελευθέρως, παντού δε όπου παρίσταται ως τελετουργός των ιερών Μυστηρίων γίνεται ευχαρίστως αποδεκτός. Θα παραμείνη κοντά μας ως φιλοξενούμενος, εφ’ όσον ο ίδιος το επιθυμεί, η και έως ότου η σεπτή Ιεραρχία άλλως πως ήθελεν αποφασίσει περί αυτού. Πας πληγωμένος δικαιούται της αγάπης μας, πολλώ δε μάλλον ένας Ιεράρχης. Ταύτα προς αποκατάστασιν της αληθείας.”.