Τρείς ώρες στο Άγιον Όρος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/05/2016
Σημαντικές αλλαγές έγιναν την τελευταία στιγμή στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αγιον Ορος, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο.
Ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη, που γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών στον Αθω, θα μείνει μόλις τρεις ώρες στην αθωνική πολιτεία και θα μεταβεί μόνο στις Καρυές και στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι άλλες επισκέψεις.
Τρία παρόμοια θωρακισμένα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις του, το ένα βρίσκεται σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και τα άλλα δύο στις Καρυές.
Εμπλοκή ωστόσο παρουσιάστηκε με τον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλο, ο οποίος φτάνει αύριο το μεσημέρι και ήθελε να συνοδεύεται από 50 κληρικούς στην υποδοχή που θα του γίνει στον Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές. Διαφώνησαν όμως οι Αγιορείτες και τελικά θα πάει μόνο με 3-4 επισκόπους, ενώ μετά την εξέλιξη αυτή δεν θα παραστεί τελικά στην υποδοχή Πούτιν το Σάββατο στο Πρωτάτο στις Καρυές και θα δεχτεί τον Ρώσο πρόεδρο αργότερα στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα.