Πρωθυπουργός και Ντόρα γύρισαν την πλάτη στους μητροπολίτες της Θράκης

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/03/2011

Το ξέσπασμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου με αφορμή δημοσίευμα του «ierovima» (20/02/2011) με τίτλο «Τρεις μητροπολίτες περίμεναν τον Πρωθυπουργό, που συναντήθηκε με τον ιμάμη», είναι ξέσπασμα  των χριστιανών όχι μόνο της Θράκης αλλά όλης της Ελλάδας.

Οι περισσότεροι πολιτικοί που επισκέπτονται τη Θράκη, συναντώνται με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας, τους ιμάμηδες και όλους τους παράγοντες του μουσουλμανικού στοιχείου αλλά αποφεύγουν να συναντηθούν με τους Μητροπολίτες της περιοχής.

Αυτό συνέβη με τον πρωθυπουργό στις 18 και 19 Φεβρουαρίου αλλά  και με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, που ενώ πραγματοποίησε στις 25 Φεβρουαρίου διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και πιο συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Καβάλα , ΔΕΝ συναντήθηκε με τους τέσσερεις  επιχώριους μητροπολίτες

Δικαιολογημένο λοιπόν το ξέσπασμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων: “Μήπως πρέπει να γίνω κι εγώ Μουσουλμάνος, ώστε να μπορέσω να λύσω τα προβλήματα του τόπου μας; Τόσο μεγάλος έρωτας του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους Μουσουλμάνους;  Η Εκκλησία της Ελλάδος προπηλακίζεται, παραθεωρείται, πιέζεται, υπερ-φορολολογείται!Οι κληρικοί χαρακτηρίζονται "Δημόσιοι Υπάλληλοι" και εντάσσονται στη ρύθμιση 1 πρός 5. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο τα χωριά μας θα μείνουν χωρίς ιερείς! Η Ορθοδοξία στο στόχαστρο, οι Μουσουλμάνοι στην αγκαλιά του κ. Πρωθυπουργού!