"Οχι μεν αλλά…" στη χωροθέτηση του νεκροταφείου Γλυφάδας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/03/2012

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε χθες στην τροπολογία βουλευτών με την οποία προτεινόταν να χωροθετηθεί κοιμητήριο στο Δήμο Γλυφάδας σε έκταση του Υμηττού, γύρω από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο Γλυφάδας», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θυμίζοντας ότι έχει δρομολογηθεί μεσοπρόθεσμη λύση με την ταφή νεκρών της Γλυφάδας στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης και μακροπρόθεσμη με την πρόβλεψη για τη δημιουργία νεκροταφείου στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Οι νεκροί δεν μπορούν να περιμένουν να ταφούν μέχρι να βρείτε λύση», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και προειδοποίησε ότι "από στιγμή σε στιγμή επίκεινται σοβαρά επεισόδια στη Γλυφάδα. Μας καλούν σε τελετές και απειλούμεθα με επεισόδια", είπε.

Ο υπουργός ωστόσο επέμεινε στην κατηγορηματική άρνηση του να αποδεχθεί την τροπολογία σημειώνοντας ότι «η συγκεκριμένη έκταση στην οποία ο δήμος έχει κατασκευάσει αυθαίρετες κατασκευές, είναι στην πρώτη Ζώνη του Υμηττού, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 2009, είναι μέσα κοίτη ρέματος και η παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων δεν είναι δυνατή αν αυτές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε επίσης ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια λύση για μια υπόθεση για την οποία έχει παραπέμψει τις υπηρεσίες του υπουργείου του στη δικαιοσύνη. Προανήγγειλε πάντως ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να βρει άλλη περιοχή για τις ανάγκες ταφής, εκεί κοντά.