Η ενορία Μυρτιάς Πύργου τίμησε τον Άγιο Αθανάσιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/01/2016

Ημέρα χαράς και Ιερών Πανηγύρεων για τους Χριστιανούς της ενορίας Μυρτιάς του Δήμου Πύργου, οι οποίοι εόρτασαν με την δέουσα Μεγαλοπρέπεια και την αρμόζουσα Ιερή κατάνυξη, μαζί με τον δραστήριο Ιερέα τους, τον Αιδεσιμολογιότατο π. Παντελεήμων Παπαηλιού, που με περισσή φροντίδα σεβασμό και αγάπη μαζί και με τον οικείο Πολιτιστικό Σύλλογο, κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τιμήσουν τον προστάτη τους, τον Στύλο της Ορθοδοξίας, τον Μέγα Αθανάσιο στον ομώνυμο Ιερό Ναό του, ο οποίος ανήκει στις μεγάλες εκείνες μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και που με την έξοχη Ηθική και Εκκλησιαστική του προσωπικότητα διετέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας για 45 χρόνια εκ των οποίων τα 16 τα πέρασε στην εξορία.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασιών, προεξάρχοντος του Αιδεσιμολογιοτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ηλία Παπαγγελή Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και ορθοτόμησε τον Θείον Λόγον, αναλύοντας με την γλαφυρότητα και την απλότητα που τον διακρίνει, τις μεγάλες αρετές του εορταζομένου Αγίου και τους αγώνες του, για την Εκκλησία, καλώντας παράλληλα τους πιστούς Χριστιανούς της ενορίας και προσκυνητές του Αγίου, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό να τον μιμηθούν.

Αξίζει δε τέλος να σημειωθεί ότι παρέστη χορεία Πρεσβυτέρων και Ιεροψαλτών, οι οποίοι απέδωσαν με την άρτια Βυζαντινή Μουσική τους κατάρτιση, θαυμάσια τις Ιερές υμνωδίες και τα ψαλσίματα προς τον Μέγα Αθανάσιο. Την κυρία ημέρα της εορτής υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Γεωργίου Χαρδαβέλλα εφημερίου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου, εψάλει η ακολουθία του Όρθρου μετά αρτοκλασιών και τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και εν συνέχεια έγινε η περιφορά τις Ιερής Εικόνας.

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ