Στο ράφι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/02/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Δεν υπάρχει συνέχεια στις αποφάσεις των συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και αυτό διαφαίνεται από τα θέματα που είχε αποφασίσει η προηγούμενη Σύνοδος να συζητηθούν στην επόμενη, αλλά τελικά όπως είναι γνωστό, δεν θα συζητηθούν.

Στο ανακοινωθέν που εξεδόθη  την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011, μετά την  τρίτη τακτική Συνεδρία της Ιεράς  Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρονταν τα εξής:

«…απεφασίσθη σε προσεχείς συγκλήσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας να γίνουν Εισηγήσεις για τα εξής θέματα :
1. Ενορία – Κλήρος – Εφημέριοι.
2. Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.
3 Κατάρτιση Εκκλησιαστικού Κτηματολογίου, καταγραφή και αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας για την δημιουργία οικονομικής υποδομής, προς ανάπτυξιν του Φιλανθρωπικού Έργου της Εκκλησίας.
4. Ευρωπαϊκή προβληματική.

Οι Εισηγήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με θέμα : «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 879/880 μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ογδόης Οικουμενικής» και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία με θέμα : «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 1351 μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ενάτης Οικουμενικής», ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία να αναβληθούν για την επόμενη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.»

Για άγνωστους λόγους τα θέματα αυτά μπήκαν στο ράφι, προς μεγάλη έκπληξη των εισηγητών τους.