Περί εκλογής μητροπολίτου Κεφαλληνίας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/10/2015

πηγή e-Kefalonia.net Συνεχίζεται η μάχη “χαρακωμάτων” με έντονο παρασκήνιο μετά τη χθεσινή φήμη ότι το χρίσμα υποτίθεται δόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας.Μαθαίνουμε σήμερα ότι για τιποτα δεν θα πρέπει να είμαστε σίγουροι καθώς έχει μπει ξανά στο κάδρο η άποψη “ας εκλεγεί Κεφαλλήνας Ιεράρχης”!

Σύμφωνα με πληροφορίες η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και τον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, έγινε με πρωτοβουλία και ύστερα από παράκληση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων προκειμένου να ζητήσουν την ευλογία και την άδεια του Αρχιεπισκόπου για να κατέλθει ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, ως Επτανήσιος που είναι (από την Λευκάδα), για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας.


Οι πληροφορίες λένε οτι ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την ευχή του στον Αρχιμ. Δημήτριο και του παρείχε την άδεια να θέσει υποψηφιότητα με άνεση και γενναιοδωρία, οπως το συνηθίζει άλλωστε με όλους τους υποψηφίους και του είπε να κάνει και αυτός τον αγώνα του και ό,τι αποφασίσει η Ιεραρχία. Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος δεν έδωσε το περιβόητο «χρίσμα», φοβούμενος την κατακραυγή από Κεφαλλονίτικους φορείς και σωματεία που έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ώρες έξω απο την Αγ. Φιλοθέη και στη πλειοψηφία τους θέλουν Κεφαλλονίτη Ιεράρχη με ιδιαίτερη προτίμηση στον π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη!


Επομένως η εκλογή της Μητρόπολης Κεφαλληνίας διαμορφώνεται μέχρι στιγμής με τις εξής σίγουρες υποψηφιότητες:


1. Του Αρχιμ. Νικολάου Χαρτουλιάρη που έχει συγκεντρώσει τις προτιμήσεις σύσσωμης,σχεδόν,της κοινωνίας Κεφαλληνίας, ως γνήσιος Κεφαλλήνιος που είναι. Εξάλλου και στην προηγούμενη εκλογή κατά την οποία εξελέγη ο Γέρων Γεράσιμος ο Αρχιμ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης ήλθε δεύτερος.