Ατυχής η απόφαση για λουκέτο στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 08/02/2012

Είναι τουλάχιστον ατυχής η απόφαση της ΔΙΣ να αναστείλει τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, τη μοναδική της φωνή στα ερτζιανά, εξαιτίας των "ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων ".
Απόφαση που αιφνιδίασε κληρικούς και λαϊκούς τη στιγμή μάλιστα που γίνονταν συζητήσεις για νέο διευθυντή και αλλαγές στο πρόγραμμα. Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα.
Στο σημερινό ανακοινωθέν της ΔΙΣ αναφέρονται μεταξύ άλλων:"Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρισιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων. Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού".