Αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας κατέθεσε ο Εφραίμ

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/01/2012

Να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση στον Κορυδαλλό με περιοριστικούς όρους, κυρίως για λόγους υγείας, ζητεί, με αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ.

Στην αίτησή του, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των ιερών ανταλλαγών και αναφέρει πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους γιατί, εκτός των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα.


Η αίτηση θα κριθεί από την Εφέτη, η οποία είχε ζητήσει, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του μοναχού, την προφυλάκισή του και είχε υποβάλει αντίστοιχη θέση στο Συμβούλιο Εφετών, κρίνοντας, μεταξύ άλλων, πως σε βάρος του ηγούμενου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και πως είναι πιθανόν να διαπράξει κι άλλα αδικήματα.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ως προς το θέμα της προφυλάκισης του.

 Με την άποψη της ανακρίτριας είχε διαφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών Π. Ματζούνης, ο οποίος πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών να αφεθεί ελεύθερος ο επικεφαλής της Μονής Βατοπεδίου με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.