Τίμησαν στην Κάρπαθο τη μνήμη του Κώστα Ηλιάκη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/05/2015

Τη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενος «τις αρχές και τις αξίες του Έθνους», τίμησαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και οι κάτοικοι της Καρπάθου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί, παρουσία του υπουργού Πάνου Καμμένου, με αφορμή τη συμπλήρωση 9 ετών από τη θυσία του.


«Αξιωματικοί σαν τον Ηλιάκη, με το αίμα τους γράφουν και συντηρούν ανεξίτηλα τις παραδόσεις μας και με τη θυσία τους διατηρούν τον αέρα, τις θάλασσες και τα νησιά μας Ελληνικά. Δεν υποχώρησε, δεν γονάτισε, δεν οπισθοχώρησε. Έγινε ένας από τους σπουδαίους αυτού του Έθνους και μας καθοδηγεί... Αποτελεί πρότυπο αφοσίωσης στο καθήκον, συνέπειας, αποφασιστικότητας και αυταπάρνησης», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ.Καμμένος στην ομιλία του, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του προς την οικογένεια του ηρωικού σμηναγού.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ήρωα σμηναγού, μνημείο που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι της Καρπάθου και επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ομάδας «Ζευς».