Η Μονή Αναλήψεως Γερακίου δίνει αγώνα αναγέννησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/02/2011

 

Η Ιερά Μονή Αναλήψεως στο Γεράκι, περίπου 8 χιλιόμετρα από την Αμαλιάδα, υπέστη  από το  σεισμό του 2008 μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί πτέρυγα των κελλιών καθώς και τμήμα του κυρίως ναού. 

Περίπου τρία χρόνια μετά η Μονή προσπαθεί με δωρεές πιστών αλλά και την οικονομική ενίσχυση της Μητρόπολης Ηλείας, να αναγεννηθεί. «Χρειάζονται πολλά χρήματα για να ξαναχτιστεί η μονή…Παρακαλούμε όποιος μπορεί να μας βοηθήσει», λέει η ηγουμενεύουσα 70χρονη μοναχή Ευπραξία Μιχαλοπούλου η οποία παρά τις αντίξοες συνθήκες παραμένει σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στον υπό αναστήλωση ναό. 

Προσκυνητής της Ιεράς Μονής απέστειλε στο «ierovima» βίντεο στο οποίο προβάλλεται ο  περιβάλλοντας χώρο της μονής, τα υπό αναστήλωση εναπομείναντα από τον σεισμό του 2008 κτίρια, καθώς και το μαγευτικό τοπίο όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει το Ιόνιο πέλαγος, την Αμαλιάδα, τον κάμπο και την τεχνητή λίμνη Πηνειού (Λίμνη Καραμανλή

Προ μηνός ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα στην οποία ζητάει να σταλούν χρήματα  «στο ΤΑΣ Πύργου, δια να δοθούν οι δόσεις και να επισκευασθούν ή ανακατασκευασθούν οι Ναοί και η Μονή Αναλήψεως και τα σπίτια, ώστε  να μπούνε μέσα οι άνθρωποι και να λειτουργήσουν οι Ναοί μας».