Ο Εφραίμ οδεύει για το κελί του μαρτυρίου του-Μητροπολίτες θα τον επισκεφθούν στον Κορυδαλλό

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/12/2011

Για την Αθήνα αναχώρησε οδικώς λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο ηγούμενος Εφραίμ συνοδευόμενος από αστυνομικούς. Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, εκτός απροόπτου, ο ηγούμενος θα βρίσκεται στο Εφετείο και στη συνέχεια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για δακτυλοσκόπηση. Είναι άγνωστο αν θα κρατηθεί στα κελιά του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ ή αν διακομισθεί σε νοσοκομείο. Αύριο το πρωΐ θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Εφραίμ υπομένει με καρτερικότητα τις εξελίξεις ενώ οι συνήγοροί του θα καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισής του. 

Αρκετοί μητροπολίτες έχουν εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθούν τον ηγούμενο «στο κελί του μαρτυρίου του, στον Κορυδαλλό» ή στο νοσοκομείο των φυλακών. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για την αναίρεση του βουλεύματος τού Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ζητάει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους. Με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης πολιτείας τον διαβεβαιώνει ότι «προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης η καθ' ημάς Ιερά Κοινότητα παρέχει την διαβεβαίωσιν και εγγυάται την παραμονήν του Γέροντος Εφραίμ εντός Μονής».

Η επιστολή συντάχθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ιεράς Κοινότητας που ελήφη στην χθεσινή σύνοδό της στις Καρυές.