Αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει ο ηγούμενος Εφραίμ - Σιωπή από το Φανάρι

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/12/2011

Ο εκκλησιαστικός κόσμος καταδικάζει την απόφαση για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ ενώ από την πλευρά του ο δικαστικός κόσμος τονίζει ότι «όσοι δεν γνωρίζουν τι αναφέρει η δικογραφία δεν έχουν έγκυρο λόγο».

Οι δικηγόροι του ηγούμενου θα υποβάλλουν αίτηση αποφυλάκισης, ενώ την Τετάρτη ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών στην Αθήνα, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί ο κ. Εφραίμ. Πάντως εκκλησιαστικά πρόσωπα, οδηγούνται συνήθως στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Εκτός απροόπτου ο ηγούμενος Εφραίμ θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την Τρίτη το πρωΐ και εκεί οι ιατροί θα ρυθμίσουν το σάκχαρο του ηγουμένου ενώ εκεί θα κριθεί πότε θα μεταφερθεί στην Αθήνα ο ηγούμενος.

Στο μεταξύ στη Μονή Βατοπαιδίου εκτός από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκο Βελόπουλο, βρίσκεται και ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης. 

Στο μεταξύ μέχρι και σήμερα και ενώ η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους αποφάσισε να στηρίξει τον Εφραίμ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει πάρει θέση. Συνεργάτες του Γέροντα βρίσκονται σε επαφή με το Φανάρι και προσπαθούν να πείσουν τους συνεργάτες του κ. Βαρθολομαίου να κάνει κάποια δήλωση στήριξης του ηγουμένου της Μονής.