Το «μυστικό» στα θεμέλια της εκκλησίας -φωτο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/03/2015

κείμενο-φωτογραφίες ierovima.gr-Η ονομασία του δήμου Γλυφάδα προέρχεται από τα πηγάδια της περιοχής που το νερό τους είναι υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό. Και η αναφορά αυτή γίνεται για να συνδέσουμε την αφήγησή μας με το «μυστικό» που κρύβεται στα θεμέλια ιερού ναού, «μυστικό» που ελάχιστοι γνωρίζουν και αποκαλύπτει σήμερα το ierovima.gr

 

Το 2005 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην «καρδιά» της Γλυφάδας, ξεκίνησε η  κατασκευή του Πνευματικού και Νεανικού Κέντρου της Ενορίας, το οποίο και ολοκληρώθηκε με τη Χάρη του Θεού, τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου, τις ευλογίες του μητροπολίτη  κ. Παύλου, την αποφασιστικότητα των μελών του τότε Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τη συνδρομή των Ενοριτών, ηθική και υλική.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου, βρέθηκαν δύο πηγάδια, τα οποία σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία, χρονολογούνται γύρω στο 250 π.Χ. Μάλιστα στο ένα εξ αυτών υπάρχει ακόμη νερό.

 

Τα πηγάδια αυτά σήμερα,  βρίσκονται στο χώρο όπου έχει δημιουργηθεί και σύντομα ολοκληρώνεται, το Ιερό Παρεκκλήσιο στο όνομα του Αγίου Ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης + 1922.