Επίσκοπος Ράσκας Αρτέμιος προς Σεραφείμ Πειραιώς:"Είσαι αγωνιστής της Ορθοδοξίας"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/02/2011

Η υπόθεση του Μητροπολίτου Αρτεμίου ταλανίζει εδώ και αρκετούς μήνες την γειτονική αδελφή Ορθόδοξη χώρα. Τα υπάρχοντα στοιχεία, οι βεβιασμένες αποφάσεις, τα πολλά και εμπλεκόμενα θρησκευτικοπολιτικά συμφέροντα αλλά και οι αδιαφανείς δικαστικές διαδικασίες συγκλίνουν στην επιβεβαίωση των υπονοιών για αδικία ή ακόμη και προμελέτη.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με επιστολή του έχει στηρίξει τον μητροπολίτη Αρσένιο και ο τελευταίος σε απαντητική επιστολή προς τον ποιμενάρχη Πειραιά τον ευχαριστεί για την στήριξή του και τον χαρακτηρίζει αγωνιστή της Ορθοδοξίας. Η επιστολή του μητροπολίτη Αρτεμίου έχει ως ακολούθως:  

Σεβασμιώτατε,

αγαπητέ μοι εν Χριστώ αδελφέ,

Είμεθα βαθέως ευγνώμονες δια την από 31.01.2011 επιστολήν Υμών, την πλήρη αγάπης και συμπαραστάσεως, με τα θεόπνευστα λόγια της οποίας επαρηγορήσατε την ψυχήν ημών. Τω όντι, εδώ και εν έτος, κατά παραχώρησιν Θεού, ευρισκόμεθα υπό διωγμόν, υφιστάμεθα δυσχερείας και δοκιμασίας πολλάς.

Περιποιεί εις ημάς ιδιαιτέραν χαράν το γεγονός ότι εξελάβατε ορθώς το νόημα της ημετέρας επιστολής. Δια της ορθής υφ  Ὑμῶν ερμηνείας των Ιερών Κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενεθαρρύνατε και εστηρίξατε, τόσον ημάς προσωπικώς, όσον και τους μοναχούς ημών και τον πιστόν λαόν όστις είναι με το μέρος ημών, ώστε να ανθέξουμε εις τον δρόμον του αγώνος και του μαρτυρίου υπέρ αληθείας και ορθής Πίστεως.

Υπέρ της Πίστεως, ην παρέδωκαν ημίν οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες ημών, ώστε να ζώμεν εν αυτή και να σωζόμεθα δι’ αυτής, διαφυλάσσοντας το ημέτερον ποίμνιον και ημάς αυτούς εκ των πολυαρίθμων πειρασμών του νυν καιρού, ιδιαιτέρως δε εκ της κακοήθους παναιρέσεως του Οικουμενισμού, ήτις –φευ– ερρίζωσε με βαθείας ρίζας εις πάσας τας Ορθοδόξους Εκκλησίας.

Αληθώς η παναίρεσις ταύτη υποκινείται –ως πολύ ορθώς Υμείς διεπιστώσατε και ευθαρσώς ομολο-γήσατε– υπό του δαιμονιώδους Αμερικανοσιωνιστικού παράγοντος και των παραρτημάτων του, των μασονικών σε κάθε χώρα στοών...

Το όντως παρήγορον είναι ότι εις όλους τους Ορθοδόξους λαούς υπάρχουσι γενναίοι αγωνισταί, τόσον μεταξύ των Αρχιερέων (ως η Υμετέρα Σεβασμιότης) όσον και μεταξύ κλήρου, μοναχών και του πιστού λαού, οίτινες αγωνίζονται δια την διατήρησιν της Ορθοδόξου Πίστεως ασπίλου και ανοθεύτου (ιδία δε τα περισσότερα οργανωμένα ανά τον κόσμον ιερά μοναστή-ρια έχουσι παγιωμένας παραδοσιακάς ορθοδόξους θέσεις), ενθυμίζοντας δια μίαν ακόμη φοράν εις ημάς τα αψευδή λόγια του Κυρίου προ της ενδόξου Αυτού Αναλήψεως ότι «ιδού εγώ μεθ  ὑμῶν ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ. κη , 20), και ότι «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν» της Εκκλησίας Του (Ματθ. ιστ , 18).

Επί πάσι τούτοις, ευχόμενος εις την Υμετέραν Σεβασμιότητα καλήν αρχήν της Νηστείας της αγίας Τεσσαρακοστής, ταπεινώς εκζητώ την αρχιερατικήν Υμών ευλογίαν και προσευχήν, διατελών εν αγάπη Χριστού.

Ο αδελφός Υμών και συλλειτουργός

†ΑΡΤΕΜΙΟΣ

Επίσκοπος Ράσκας-Πριζρένης

και Κοσσυφοπεδίου-Μετοχίων

Εξόριστος