Η συγκλονιστική εμπειρία του αρχιμανδρίτη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/02/2015

ierovima.gr Μια άλλη, συγκλονιστική πτυχή του δράματος που εκτυλίχθηκε στην οδό Αβίας στη Καλαμάτα, έκανε γνωστή χθες ο αρχιμανδρίτης π. Φίλιππος Χαμαργιάς, από την ενορία του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

 

Ο πατέρας της αδικοχαμένης γυμνάστριας Ελίνας Βαχαβιόλου που δολοφονήθηκε προχθές, ήταν επίτροπος και η μητέρα της ενεργό μέλος της Εκκλησίας. Ζήτησαν έτσι από τον εφημέριο να τελέσει ένα τρισάγιο στο σημείο που έγινε το σκηνικό της Παρασκευής...

 

Ο ίδιος ο π. Φίλιππος μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους την εμπειρία του: «Και επειδή η ανθρωπιά είναι μεγάλο πράγμα... Σήμερα το πρωί εκλήθην από τους γονείς της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε προχθές και διάβασα τρισάγιο στον τόπο του εγκλήματος. Σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχα με την χαροκαμένη μάνα, μου είπε "Πάτερ μου εγώ έχασα το παιδί μου... την ανάσα μου. Αλλά και το άλλο παιδί (εννοώντας τον δράστη) κι αυτό μια μάνα το κλαίει σήμερα και τη νιώθω"! ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ! Υποκλίθηκα στη Μανιάτισσα μάνα και έφυγα σιωπηλός…».