Ακατανόητη οργή κατά του τιτουλάριου μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/11/2011

του Κώστα Ζαφειρίου

Ο Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, τιτουλάριος μητροπολίτης σήμερα, εξελέγη  ως γνωστόν  παμψηφεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο Γενικός Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκλογή του κ. Ιωάννη (φωτο αρχείου με τον μητροπολίτη Χαλκίδος) ενδεχομένως να εξόργισε κάποιον, ο οποίος και μετέφερε την ακατανόητη οργή του και τηλεφωνικώς χθες στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, αλλά όλα σταματούν εδώ.

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 13ηςΟκτωβρίου είναι οριστική και αμετάκλητη. Μόνο που οι Συνοδικοί αρχιερείς θα έπρεπε να είχαν εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου, για να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο πεφωτισμένος ιεράρχης κ. Ιωάννης είναι γενικός διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου.

Ο τιτουλάριος μητροπολίτης  διαθέτει διδακτορικό, γνωρίζει ξένες γλώσσες και είναι ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, η οποία φιλοξενεί στο χώρο της το Διορθόδοξο Κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πανιερώτατος  κ. Ιωάννης δεν επιθυμεί να λαμβάνει τον υψηλό μισθό  του Γενικού Διευθυντού, όπως  συνέβαινε  τα τελευταία χρόνια.