Πολιτικό κόμμα κοντά στις ορθόδοξες παραδόσεις του ελληνικού λαού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/12/2014

 Την ίδρυση νέου κόμματος που θα ονομάζεται «Ρίζες» ανακοίνωσε o πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου , Τάκης Μπαλτάκος. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Star, αποκάλυψε πως το κόμμα, όταν ανακοινωθεί, «θα γίνει για να καλύψει το κενό στον χώρο της Δεξιάς, ενώ θα βρίσκεται «πολύ κοντά στην ορθόδοξη παράδοση του ελληνικού λαού».

Οπως εξήγησε το πρώην στέλεχος της ΝΔ, ο λόγος που υπάρχουν σκέψεις για αυτό το όνομα είναι γιατί όσοι βρίσκονται σε συζητήσεις για το νέο αυτό κόμμα πιστεύουν στην παράδοση και στις παραδόσεις του ελληνικού λαού.

Τόνισε δε, ότι στο κόμμα θα συμμετέχει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η ΝΔ «τώρα πια, δεν είναι Δεξιά. Είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα και τώρα που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ κινείται σε κεντρώες πολιτικές».

Επισήμανε ότι «είναι ανάγκη, το 16,5% που στις ευρωεκλογές ψήφισε κόμματα δεξιά της ΝΔ να μπορέσει να ξαναμαζευτεί. Αν το είχε η ΝΔ αυτό το ποσοστό, θα ήταν αυτοδύναμη στη κυβέρνηση».

Υπογράμμισε, ακόμη ότι οι «Ρίζες» στοχεύουν στη συσπείρωση πολιτών από τα σώματα ασφαλείας, το στρατό, την εκκλησία, θρησκευτικές οργανώσεις κ.ά..

Για τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος σχολιάσε ότι δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται, λέγοντας ότι «ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω».