Διοίκηση και διάκριση-άρθρο του Φιλαδελφείας Βενέδικτου

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 21/11/2014

Kάθε επέτειος έχει την  βαρύτητά της και φέρει την ευθύνη της, αυθόρμητα έρχεται ο απολογισμός και επιστρατεύει τον συνήγορο ή διευκολύνει τον κατήγορο. Βρίσκεται μεταξύ επαίνου και αποδοκιμασίας, επιτυχίας και άρνησης. Ευτυχώς,  αναλογιζόμενοι ως αγιοταφιτική αδελφότητα  τα πεπραγμένα του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου μας, Κου κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ του Γ  , θα σημειώσουμε ότι η ποιμαντορία του χαρακτηρίσθηκε  από σύνεση, ευγένεια και απλότητα. Ήδη τα εννέα χρόνια ( 9/22 Νοεμβρίου 2005/2014) στο Θρόνο του πρωτόθρονου Πατριαρχείου, μας έδειξαν πολλά και αναμένουμε έτι περισσότερα.

Επειδή υπάρχει  ο κίνδυνος ώστε η λεπτομερή αναφορά στα έργα του να χαρακτηρισθεί ως γραφικότητα, αφήνω αυτά να πείσουν τους επιφυλακτικούς και να επαναφέρουν τους προκατειλημμένους. Η αναφορά σ΄ αυτά δεν  γίνεται για να συντηρήσουμε εγωισμούς, αλλά να τροφοδοτήσουμε τις σελίδες της νεώτερης εκκλησιαστικής ιστορίας, για να διδαχθούμε οι υπόλοιποι, να θαυμάσουμε οι διάφοροι και να προβληματισθούν οι άλλοι.

Η πρωθιεραχική διακονία του στην Σιωνίτιδα  Εκκλησία βρέθηκε σε δύσκολες συγκυρίες, αλλά δεν χάθηκαν οι ευκαιρίες . Η ειρήνευση και η προκοπή είναι μέριμνά του. Παρ’ όλο που οι καταστάσεις δεν ήταν απόλυτα ευχάριστες ή εύκολες, κατάφερε να διοικήσει με διάκριση και να διακριθεί στην διοίκηση. Με αυτό τον τρόπο  τα νέφη δεν έγιναν μπόρες  και οι διαφωνίες δεν έγιναν ρωγμές.

Η παγκόσμια ειδησεογραφία πολλά μαρτυρεί και η τοπική επικαιρότητα αρκετά προδίδει, παρά ταύτα συνεχίζει ο Μακαριώτατος Κος   ΘΕΟΦΙΛΟΣ να οδηγεί το πλοίο της Μητέρας των Εκκλησιών σε λιμάνια απάνεμα, αψηφώντας τρικυμίες και προβλήματα. Εμείς θα συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για να συνεχίσει να πλέει το σκάφος Της. Θα πετύχει ακόμη περισσότερα  έχοντας ως πυξίδα τις υϊικές ευχές μας και ως πηδάλιο την σκέψη  μας, για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

                                                 ο Φιλαδελφείας Βενέδικτος