Επίσκεψη 24 πρεσβευτών στο Άγιον Όρος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/11/2011

Το Άγιο Όρος επισκέφτηκαν 24 διαπιστευμένοι πρεσβευτές στην Ελλάδα, συνοδευόμενοι από δεκαμελή αντιπροσωπεία του πανελλήνιου συλλόγου «Οι φίλοι του Αγίου Όρους».
Η επίσκεψη έγινε σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επίσημοι έτυχαν της πατροπαράδοτης υποδοχής και φιλοξενίας από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και τις ιερές μονές Βατοπαιδίου, Καρακάλου, Παντοκράτορος και της σκήτης Αγίου Ανδρέου. Τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη ζωή της χιλιόχρονης Πολιτείας, η διοίκηση της οποίας είναι η αρχαιότερη Δημοκρατία στον κόσμο.
Φεύγοντας από την Αθωνική Πολιτεία επισκέφτηκαν το Ιερό Κοινόβιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μετόχι της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας) στην Ορμύλια Χαλκιδικής και το ίδρυμα «Κέντρο Παναγία η Φιλανθρωπινή», μία κυψέλη κοινωνικής συμπαράστασης, ιατρικής πρόληψης και έρευνας, όπου ενημερώθηκαν για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους της περιοχή και όχι μόνο.


Στο ίδιο χρονικό διάστημα δύο πρέσβειρες και οι περισσότεροι σύζυγοι των πρεσβευτών επισκέφτηκαν το μοναστήρι Αγίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών και τη γύρω περιοχή της λίμνης Κερκίνης και του όρους Μπέλες. (πηγή Ημερησία on line)