Ο μαέστρος αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 09/02/2011

Η Χορωδία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η μοναδική στην Ελλάδα, σε όποια εκδήλωση και αν συμμετέχει αποσπά τις καλύτερες κριτικές. Διευθυντής, μαέστρος της χορωδίας είναι ένας γνωστός αρχιμανδρίτης, ο π. Επιφάνιος Οικονόμου.

Ο 42χρονος αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου (στη φωτογραφία επί τω έργω) , έχει σπουδάσει Θεολογία και μουσική στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο.

Εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου από τον μακαριστό τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο, τον οποίο διακόνησε επί τριετία ως αρχιδιάκονος. Διετέλεσε διευθυντής του Γυμνασιακού Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, καθώς και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής-Εκκλησιαστικής Μουσικής της ιδίας Μητροπόλεως. Υπηρέτησε την Εκκλησία ως εκπρόσωπος Τύπου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, και ως Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Για το ιστορικό της συγκρότησης της Χορωδίας Κληρικών διαβάζουμε:

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2006 από περίπου είκοσι, φιλόμουσους κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας, Βυζαντινή Χορωδία κληρικών, μοναδική στον Ελλαδικό χώρο.

Πρώτος χοράρχης της χρημάτισε ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κυριαζής Νικολέρης και από τίς αρχές του 2008 ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Από την ημέρα συγκρότησής της η χορωδία πλαισίωσε εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ενώ πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις στην Κρατική τηλεόραση και τρεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.